top of page

Acupunctuur bij een allergie

Steeds meer mensen lijken last te hebben van een allergie. Het is tegenwoordig zelfs 1 van de meest voorkomende kwalen die mensen hebben. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Een allergische reactie is eigenlijk een overdreven reactie van het lichaam op stoffen van buitenaf. Zulke stoffen worden ook wel allergenen genoemd. Met acupunctuur kan een allergie worden verminderd.

 

Acupunctuur kan de weerstand van het lichaam verbeteren. Dat komt doordat door middel van acupunctuur het lichaam weer in balans wordt gebracht. Acupunctuur versterkt het lichaam als het ware, waardoor het lichaam beter is opgewassen tegen allergenen. Door acupunctuur bij een allergie toe te passen, kunnen jouw allergische reacties worden verminderd.

 

Hoe gaat acupunctuur bij een allergie in zijn werking?

 

Als er door middel van acupunctuur een allergie wordt tegengegaan, wordt de behandelmethode vooral gericht op de fysieke symptomen ervan. Dit wordt gedaan door kleine, flinterdunne naalden in de huid aan te brengen. Door dit te doen, wordt de scheefgegroeide balans in het lichaam weer hersteld.

 

Wanneer je kiest voor acupunctuur om jouw allergie te verminderen, is het van te voren moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. Het hangt onder andere af van hoe jouw lichaam op de behandelingen reageert. Daarnaast hangt dit ook af van de soort allergie, de ernst ervan en hoe lang je er al last van hebt. Bij een allergie die je al jarenlang hebt, zijn doorgaans meer behandelingen nodig dan een allergie waar je nog maar kort last van hebt.

 

Wanneer kun je het beste beginnen met acupunctuur tegen allergie?

 

Het lijkt het meest logisch om met acupunctuur tegen jouw allergie te beginnen, zodra je (weer) veel last van allergische reacties hebt. Zo lijkt het bijvoorbeeld bij hooikoorts een goed idee om met acupunctuur te starten wanneer het voorjaar is. Echter is het bij die allergie juist verstandig om ruim van tevoren met de behandelingen te beginnen. Dan kun je namelijk alvast een betere weerstand tegen de allergie opbouwen.

 

Heb je echter al veel last van allergische reacties? Dan is het nog steeds verstandig om met acupunctuur te beginnen. Hoe eerder je met de behandelingen begint, hoe eerder de acupuncturist jouw lichaam beter weerbaar tegen de allergische reacties kan maken. Hierdoor zullen we de symptomen niet alleen verminderen, maar ook voorkomen dat ze verergeren.

Acupunctuur bij angst

Angst helpt je te reageren op gevaar. Bij angst reageert je lichaam door het hart sneller te laten kloppen, de ademhaling te versnellen, de bloeddruk te verhogen en de spieren zich te laten aanspannen. Daarnaast ben je bij angst extra alert. Het is heel normaal om op deze manier op gevaar te reageren. Het is zelfs gezond en kan voorkomen dat je in vervelende situaties terechtkomt.

 

Echter kan die gezonde angst ook doorslaan, waardoor het ongezond wordt en je klachten of zelfs een angststoornis kunt krijgen. Heb jij veel angstklachten en ben je benieuwd of door middel van acupunctuur jouw angst kan verminderen? Lees dan snel verder!

Heeft U  Van De Bovenstaande Klachten?

 

Wellicht is het dan een goed idee om langs te komen voor een acupunctuurbehandeling bij mijn praktijk te Amersfoort.

bottom of page