top of page

Acupunctuur bij artrose

Artrose is een vorm van reuma waarbij de kwaliteit van het kraakbeen in het hele gewricht verslechtert. Artrose wordt dan ook weleens gewrichtsslijtage genoemd. Je leest in dit artikel hoe acupunctuur bij artrose kan worden ingezet.

 

Hoe wordt artrose veroorzaakt?

Artrose wordt veroorzaakt doordat er meer kraakbeen in het gewricht (of in de gewrichten) verdwijnt dan dat het lichaam kan aanmaken. Daarnaast vermindert doorgaans ook de hoeveelheid vloeistof die het gewricht normaliter smeert. Hierdoor kan het gewricht minder goed draaien en schokken absorberen.

 

Uiteindelijk droogt het gewricht uit, waardoor de botten over elkaar heen gaan schuren. Je kunt hierdoor veel pijn ondervinden. Tevens kunnen er ontstekingen ontstaat, waardoor er ook de kans is dat vocht zich in het gewricht ophoopt. Bovendien kun je het gewricht minder goed bewegen, waardoor het wat stijver zal worden. 

 

Kan acupunctuur bij artrose helpen?

Als je last hebt van artrose, kun je acupunctuur laten toepassen door een acupuncturist. Met acupunctuur kan je artrose helaas niet verhelpen. Echter kunnen de behandelingen wel de pijn, stijfheid en ontstekingen verminderen die je door artrose krijgt. 

 

Het grootste voordeel van acupunctuur bij artrose als pijnbestrijding, is dat er geen nare bijwerkingen zijn.  Daarnaast komen bij acupunctuurbehandelingen stoffen vrij die ontstekingen kunnen remmen.

Heeft U  Van De Bovenstaande Klachten?

 

Wellicht is het dan een goed idee om langs te komen voor een acupunctuurbehandeling bij mijn praktijk te Amersfoort.

bottom of page